Koopmans mix voor Waldkorn brood.
Dit is het maximaal haalbare uit deze mix, volgens mij, ziet er goed uit, smaakt goed, mondgevoel blijft een ding.
Door een cake vorm te gebruiken een mooi egaal brood, en door het iets heter te bakken ook een mooie goede en lekkere korst.
De mix is prima voor een keertje brood te bakken, maar voor mijn dagelijks brood voor langere tijd is het te duur en mis ik het moeten kauwen op mijn brood.
Al moet ik wel zeggen dat ik iemand ben, die oud brood lekkerder vind dan, super vers brood, omdat ik brood wil eten, niet happen in een wolkje lucht.
Bereiding (zoals ik die heb gedaan):
- Doe de mix in een beslagkom.
- Voeg de 250 ml handwarm water toe.
- Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
- Laat het deeg in de kom, afgedekt met vershoudfolie, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
- Druk het deeg plat en trek het uit tot een lap.
Vouw de lap in drieën dicht en druk dit weer plat.
Rol de lap stevig op tot een deegrol. - Leg de deegrol met de naad naar beneden op in een bakvorm met bakpapier.
- Laat in de vorm 45 minuten narijzen afgedekt met een vochtige theedoek.
- Laat de oven 15 minuten voorverwarmen op 210 graden voor het bakken.
- Bak het brood in 25 minuten gaar en bruin.
Resultaat:
- Het brood ziet er weer goed uit.
- Lastig om met de hand te snijden in goede plakken.
- Door de bakvorm zijn de plakken uniformer qua grote.
- Smaak: goed maar mondgevoel lijkt alsof er geen samenhang is en het in je mond oplost. (waarschijnlijk te weinig gluten ontwikkeling)
Verbeter punten:
- Snijmachine kopen.
- Uitkijken naar een ander merk/leverancier voor betere mixen.