Wat deed ik verkeerd

Hallo en leuk je hier te vinden, blijkbaar had je interesse in mijn broodbak avontuur, mogelijk voordat je zelf in een zelfde avontuur duikt.

Laat mij je dan in ieder geval op de hoogte brengen van mijn laatste ontdekking van wat ik niet goed heb gedaan in alle voorgaande posts.

Blijkbaar heb ik in de voorgaande bereidingen onvoldoende het deeg gekneed, en de compactheid van het brood zoals ik dat omschrijf is dus geheel mijn eigen schuld.

Sinds de laatste 3 broden die ik heb gemaakt, mix ik het deeg voor de gehele duur van 15-20 minuten met de mixer met de deeghaken en niet meer gedeeltelijk met de hand.

Na ongeveer 12-15 minuten is er een duidelijke verandering in het deeg te bemerken, het gaat van een soepel mixbaar deeg naar een taai kleverige consistentie, iets dat ik met de hand niet voor elkaar kreeg.

Het resultaat is een deeg dat veel beter rijst, bijna dubbel de hoogte van voorheen en het resulterende brood is luchtig, en helemaal niet compact meer qua structuur zie de foto’s voor het vergelijk.

Dit is het zelfde meel, bereidingswijze en omgeving met alleen het kneden nu niet met de hand (compacte structuur/onvoldoende gerezen), maar met een mixer (luchtige structuur/ maximaal gerezen)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *